Pai Kari Ayam

Saiz Hidangan : 2 – 3 orang

Download Recipe
IngredientsInstruction
  • 500g kentang (direbus dan dilenyek)
  • ½ cawan susu segar
  • 2 sudu besar mentega
  • Sedikit lada hitam
  • Sedikit garam
  • Sedikit herba pasli kering
Inti:
  • 1 tin Kari Ayam Yeo’s
  • 1 cawan batang saderi (dihiris nipis)
  1. Panaskan ketuhar pada suhu 170°C
  2. Campurkan kentang, mentega, susu, lada hitam dan garam ke dalam bekas (bahan A). Gaulkan agar semua bahan sebati
  3. Di dalam bekas lain, campurkan isi Kari Ayam Yeo’s dengan daun saderi
  4. Masukkan ke dalam bekas pai yang sudah dioles dengan sedikit mentega
  5. Masukkan bahan A tadi ke dalam bekas dan pastikan menutupi kesemua isi pai.
  6. Tabur sedikit herba pasli kering dan bakar pai pada suhu 170°C selama 25 minit sehingga masak.