Bebola Nasi Kurma Ayam

Saiz Hidangan : 2 – 3 orang

Download Recipe
IngredientsInstruction
  • 2 cawan beras (dibersihkan)
  • 2 ½ cawan air
  • 1 tin Kurma Ayam Yeo’s (asingkan kuah dan isi ayam diracik kasar)
  • 1 kiub stok ayam
  • Sedikit batang saderi (diracik halus)
  • Sedikit daun ketumbar (dihiris nipis)
  • Sedikit cili padi (dihiris)
  1. Campurkan beras dan air serta tambahkan kiub stok ayam. Biarkan masak
  2. Masukkan kuah Kurma Ayam Yeo’s serta isi ayam dan gaul sehingga sebati
  3. Masukkan batang saderi, daun ketumbar dan cili padi. Gaul kesemua bahan agar mesra
  4. Biarkan sejuk seketika dan kemudian kepalkan menjadi bebola nasi. Sedia untuk dihidangkan.

Tip: Nasi bebola ayam juga boleh dihidangkan dengan sup kosong dan cili padi kicap untuk menambah selera.