Mi Sanggul Sambal Ikan Bilis Dan Petai

Saiz Hidangan : 3 – 4 orang

Download Recipe
IngredientsInstruction
  • 2 keping Mi Sanggul Tanpa Goreng Cintan (dicelur hingga masak dan dituskan)
  • 1 tin Sambal Ikan Bilis Yeo’s
  • 1 cawan petai (dikupas kulitnya)
  • ½ cawan air
  • Sedikit cili padi (dihiris)
  1. Panaskan kuali dan masukkan Sambal Ikan Bilis Yeo’s.
  2. Masukkan petai dan cili padi dan goreng seketika
  3. Tambahkan sedikit air dan masukkan Mi Sanggul Tanpa Goreng Cintan dan kacau agar bahan sebati
  4. Tutup api apabila petai masak dan sedia untuk dihidangkan.

Tip: Tidak perlu menambah minyak kerana Sambal Ikan Bilis Yeo’s sudah mempunyai minyak. Kita boleh mempelbagaikan lagi bahan seperti udang, sotong, ayam ataupun sayuran ke dalam sambal.